Petícia za odstúpenie Mgr. Juraj DROBA z funkcie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja

My, dolu podpísaní občania, žiadame, aby sa Mgr. Juraj DROBA, MBA, MA vzdal funkcie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Mgr. Juraj DROBA, MBA, MA vo svojom statuse k aktuálnej situácie sa vyhlásil:

TESTOVANIE SME PODSTÚPILI, AJ KEĎ SO ZAŤATÝMI ZUBAMI. ROBILI SME TO, ABY SA OTVORILA EKONOMIKA, NIE KOSTOLY. Otvoreniu divadiel sa teším, kiná mi prídu v tejto situácii nepodstatné, ale budiž. Ale otvorené kostoly?

droba2.png

Pričom následne dodal : "Ešte šťastie, že môžeme ísť aspoň do toho kostola a našou návštevou naplno rozpumpovať ekonomiku."

Na základe zmienených vyhlásení, ktoré nie sú hodné politika v tak významnej pozície žiadame, aby sa Mgr. Juraj DROBA, MBA, MA vzdal funkcie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

Prečo to žiadame?

Dôrazne odmietame "zneužívanie" témy otvárania kostolov Jurajom Drobom v politickom boji v tejto tažkej dobe a žiadame, aby o otváraní/zatváraní kostolov, tak ako aj o iných opatreniach sa rozhodovalo, len na základe faktov, aktuálnej epidiemologickej situácie a rozhodnutia odborníkov.

Nechceme viesť diskusiu o samotných opatreniach - to by mala byť vec len a len odborníkov z epidemiologickej komisii (aj samotné otváranie/zatváranie kostolov) a nemala byť neustále zneužívaná v politickom boji. To čo namietame je spôsob komunikácie bratislavského župana Drobu, zakladajúceho člena strany SaS na túto tému.

Duchovná útecha v ťažkej dobe má v živote veriacich svoje významné miesto a jeho vyjadrenie: "Ešte šťastie, že môžeme ísť aspoň do toho kostola a našou návštevou naplno rozpumpovať ekonomiku" sa nás dotklo a považujeme ho za dehonestujúce.

Opatrenia v období pandémie nie sú vládne. Opatrenia nie sú opozičné. Politikárčiť na túto tému spôsobom, ako to urobil bratislavký župan Juraj Droba a vytĺkať rast preferencii v najzložitejšej epoche vývoja Slovenska - nie je podľa nášho názoru správne. Samotný spôsob, akým to urobil je nedôstojný.

Svojím podpisom sa pridávate k žiadosti, aby Mgr. Juraj DROBA, MBA, MA sa vzdal funkcie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

Cieľom tejto petície je vyzbierať min. 36 864 hlasov + 1hlas  – čo je o jeden hlas viacej ako Juraj Droba získal v posledných župných voľbách, na základe čoho bol zvolený za predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

Ing. Greguš Martin, občianska iniciatíva STOP-zelená, www.stopzelena.sk    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Ing. Greguš Martin, občianska iniciatíva STOP-zelená, www.stopzelena.sk na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.