Petícia proti uskutočneniu prezenčnej výučby v zimnom semestri AR 2021/2022 na Trnavskej univerzite v Trnave

My, nižšie podpísaní študenti prípadne aj zamestnanci Trnavskej univerzity v Trnave (ďalej len TRUNI), požadujeme, aby sa v zimnom semestri akademického roka 2021/2022 neuskutočnila prezenčná výučba, ale aby sa uskutočnila ONLINE formou.

Medzi hlavné dôvody radíme následovné:

1. Problematika OTP - pre neočkovaných je nutné hradiť si testovanie z vlastného vrecka viac nižšie v podrobnejšom popise,

2. Karanténa pre celú triedu v prípade výskytu pozitívneho študenta,

3. Kombinovaný spôsob výučby v prípade karantény z prezenčnej v priebehu krátkeho času hneď na online formu výučby. Čo komplikuje život ako aj zamestnancom, tak aj nám študentom. Efektívnejšia by bola ONLINE výuka pre všetkých aby sa predišlo striedaniu prezenčnej a online formy, rovnako ako aj prenosu ochorenia.

Okrem toho v prípade prezenčnej výučby prídu študenti z mnohých okresov SR, ktoré sú v rámci COVID Automatu sfarbené tmavšími farbami. Takéto cestovanie a miešanie okresov zapríčiní vyššiu úroveň nákazy nielen v rámci univerzity, ale i v rámci okresu Trnava.

Nechceme ohrozovať naše rodiny, príbuzných, neočkovaných len kvôli tomu, aby sme sedeli v učebni s respirátorom, prípadne rúškom, v ktorom sa beztak ťažko dýcha. V neposlednom rade ochorenie COVID-19 postihuje aj množstvo študentov, ktorí očkovaní sú a vakcína nie vždy pomohla zmierniť ich príznaky, dokonca pokračuje v ďalšom šírení nákazy.

Je nám ľúto, aká je doba, ale žiadame, aby naša univerzita zohľadnila všetky uvedené dôvody a hlavne, aby považovala zdravie svojich zamestnancov a študentov za prvoradé. Chceme ubezpečiť podpisujúcich petíciu, že nebudú nikde zverejnení, či už pri ukážke počtu podpisov alebo pedagogickému zboru.

Rovnako nie každý zo študentov či zamestnancov je očkovaný či po prekonaní ochorenia COVID-19, a teda je množstvo ľudí odkázaných na pravidelné testovanie sa v prípade prezenčnej výučby, čo môže byť pomerne nákladná záležitosť.

Problémom môže byť aj internátne ubytovanie študentov, kde sa v rámci izieb a spoločných chodieb môže nákaza šíriť oveľa vyšším tempom.

Na záver:
Myslíme si, že univerzita by mala považovať zdravie svojich zamestnancov a študentov za prvoradé a preto svojim podpisom nesúhlasíme s jej rozhodnutím.

Študenti TRUNI    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Študenti TRUNI na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.