PETÍCIA PROTI PLÁNOVANEJ VÝSTAVBE PRI BAŠTE VII - OBYTNÉHO SÚBORU „VIVA PARK“ V KOMÁRNE

PETÍCIA PROTI PLÁNOVANEJ VÝSTAVBE OBYTNÉHO SÚBORU PRI BAŠTE VII -  „VIVA PARK“ V KOMÁRNE

Cieľom petície je vyjadrenie nesúhlasu s výstavbou obytného súboru „VIVA PARK“ na pozemkoch KNC parc. č.: 8382/2, 8382/3, 8382/4, 8776/1, 8777/1, 8777/2, 8744, 8775, 7051/330, 7051/336, 7051/1, 8783/1 v kat. území Komárno. Upozorňujeme príslušných úradov na dôležitosť ich rozhodovania, nakoľko by realizáciou navrhovanej stavby by sa miestne pomery závažným spôsobom zmenili, negatívne by sa ovplyvnil život osôb bývajúcich v okolí, znížila by sa hodnota nehnuteľnosti osôb bývajúcich v okolí ako aj celková kvalita života v danej lokalite, došlo by k negatívnemu zásahu do životného prostredia.

Odmietame výstavbu preto, že by to negatívne ohrozilo životné podmienky v danej lokalite a susedných bytových domoch najmä svojou plánovanou polohou, blízkosťou, tienením obytných domov, blízkosťou objektu rušením intimity obyvateľov pôvodných bytových domov zvýšeným dopravným ruchom, zvýšenou zaťaženosťou, koncentráciou existujúcich komunikácii, koncentrovanosťou vozidiel spôsobujúcich hluk, škodlivými exhalátmi, rušením svetlom, 24 hodinovou prevádzkou na plochách v bezprostrednej blízkosti obytných miestností, spální.

·zásadné zhoršenie preslnenia existujúcich susedných budov

·zásadné zhoršenie statickej a dynamickej dopravy v tejto lokalite

·zásadné narušenie súkromia obyvateľov susediacich budov

·zásadné zvýšenie rizika väčšej častosti a intenzity horúčav v tejto lokalite

Logickým dôsledkom zahustenia pôvodnej zástavby je aj zvýšená požiadavka na existujúcu dopravnú infraštruktúru! Tá sa logicky s pribudnutým počtom obyvateľov zahustí. Už teraz je situácia napätá a nieto ešte po príchode nových obyvateľov či návštevníkov podľa plánovanej úvahy. Žiaľ úradnícky pohľad na vec predstavuje len strohé plnenie všeobecných zásad či už územného plánu, normatívov na parkovné miesta, ale akosi sa zabúda na človeka! Je to človek čo tam býva, pracuje, relaxuje a ktorému sa životný priestor neustále zmenšuje s jasnými negatívnymi sociologickými následkami, izolovanosťou a kde sa zmenšuje plocha zelene, na ktorej proporcie k spevneným plochám, budovám, sa akosi nik nepozerá. Problematika „zelene“ je dnes jedným z ústredných záujmov obyvateľov miest. Odmietame, aby v blízkosti národnej kultúrnej pamiatky bol vybudovaný obytný súbor! Žiadame mesto Komárno, aby naše kultúrne a historické dedičstvo chránilo! Naše historické pamiatky musia mať väčšiu hodnotu aj pre vedenie mesta, než výstavba bytových domov v blízkosti národnej kultúrnej pamiatky. My, dolu podpísaní obyvatelia mesta Komárno, považujeme ďalšie zahusťovanie existujúcej štruktúry rezidenčnou a polyfunkčnou výstavbou, ktorú predstavuje projekt „VIVA PARK “ v Komárne, konkrétne na parcelách č.: .: 8382/2, 8382/3, 8382/1, 8777/1, 8777/2, 8783/1, 7051/330, 7051/336, 7051/1 v kat. území Komárno.za nevhodné, nakoľko v tejto lokalite vzniká priveľká kolízia so životným priestorom pôvodných obyvateľov.

Žiadame zachovať pôvodné prostredie v danej lokalite. Odmietame snahy o neustále zhoršovanie nášho životného prostredia, ktoré má dopad na zdravie všetkých obyvateľov!

Svojim podpisom splnomocňujem Zuzanu Mészáros na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Zuzana Mészáros    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Zuzana Mészáros na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.