Petícia na zachovanie prezenčnej formy výučby na Žilinskej univerzite v Žiline.

My, dolupodpísaní študenti a zamestnanci Žilinskej univerzity v Žiline žiadame, aby sa výučba realizovala aj naďalej prezenčnou formou, ktorá je nevyhnutná pre kvalitu nášho vzdelania.

Vzdelávanie sa na univerzite nie je o sedení za monitorom od rána do večera 5 dní v týždni. Nie je ani o zapnutej výuke na pozadí monitora a vykonávaní domácich prác či spaní počas výučby. Azda ani netreba pripomínať, že proces výučby je úzko spojený s cvičeniami, ktoré v mnohých prípadoch jednoducho nie je možné realizovať dištančnou formou. V neposlednom rade je prítomnosť na univerzite spojená s rozvojom sociálneho života jednotlivca. Každý človek, rovnako aj študent, potrebuje sociálny kontakt so svojím okolím. Bolo by nesmierne nezodpovedné tvrdiť, že uplynulá doba pandémie nemala žiadny dopad na psychické a fyzické zdravie študentov, práve naopak. Myslíme si, že v súčasnej dobe, kedy existuje vakcinácia proti ochoreniu, či kvantum testovacích metód, by bolo kontraproduktívne zo dňa na deň, z jedného akademického roka na druhý, neustále meniť formu výučby. S pandémiou, či chceme alebo nechceme, sa musíme naučiť žiť a brať si príklad od mnohých vyspelých krajín, kde je vďaka vysokej miere zaočkovanosti pandémia už dávno na ústupe.

Oceňujeme prístup vedenia univerzity, že sa na základe aktuálnych pandemických opatrení, rozhodla realizovať akademický rok v čo najväčšej miere prezenčnou formou a že v jej záujme je aj udržanie pracovných pozícií množstva zamestnancov pracujúcich na pôde univerzity, ktoré by boli v prípade dištančného štúdia ohrozené.

Svojím podpisom vyjadrujeme SÚHLAS s vedením univerzity o realizácii výučby v čo najväčšej miere prezenčnou formou.

Študenti UNIZA    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Študenti UNIZA na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.