Petícia Farebné odlíšenie škodlivých e-čok na potravinách. "Viem, čo jem"

csm_ecka_aa0d0a244a.png

My, dolu podpísaní žiadame vládu Slovenskej Republiky, aby označovanie  najškodlivejších a rakovinotvorných prídavných látok (e-čka),  boli jednoznačne a rýchlo identifikovateľné na každom potravinovom produkte. Takým spôsobom, aby každý jednoznačne vedel či daný produkt obsahuje karcinogénne aditíva alebo škodlivé éčka.

Najjednoduchší spôsob, ako označiť tieto látky, je farebne odlíšenie, napr. oranžová a červená, viditeľne a výrazne od ostatného textu.

Každý spotrebiteľ sa môže na základe tohto jednoduchého vizuálneho odlíšenia, rýchlo rozhodnúť, dokonca aj bez zdĺhavého čítania, či budú potravinu konzumovať.

Preto žiadame zmenu legislatívy pri označovaní potravín na Slovensku  jednoduchým spôsobom, ktorá uľahčí spotrebiteľský výber každému občanovi Slovenskej Republiky, a to farebne zvýrazniť aditíva podľa škodlivosti.

Označenie:

Oranžová -  škodlivé pre ľudský organizmus

Červená - karcinogénne

Vladimír Ševečka    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Vladimír Ševečka na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.