Odstúpenie 3. vlády Roberta Fica a opustenie NR SR

Ústava Slovenskej republiky (zákon č. 460/1992 Zb.) jasne definuje, že občania majú právo zúčastňovať sa na správe veci verejných priamo alebo slobodnou voľbou svojich zástupcov.

Voľbou zástupcov (=poslancov) ale právo čiastočnej alebo úplnej účasti na správe vecí verejných občanovi nezaniká. Zákon môže byť protiústavný, ale Ústava SR nie je a nemôže byť protizákonná.

Najvyššia moc štátu je OBČAN. Nie korupcia a zhnitý systém.

Zúženie koalície na 3 strany (t. j. odchod Siete) je bez ohľadu na otázku osobných sympatií výslovne spreneverou až podvodom s hlasmi občanov, hotovým precedensom s hlasmi voličov, ktoré dali Sieti a Most-Híd realizoval "politický burzový obchod", aby si koalícia zachovala stav nad 76 poslušných poslancov a svojou nutno-povinnou zostavou cielene odrazila hrozbu predčasných volieb.

Predvolebné i krátko povolebné reči predsedov strán o tom, s kým pôjdu alebo nepôjdu do koalície (všetky vyjadrenia sú stále vyhľadateľné) boli a sú v totálnom rozpore s realitou a obsahovo vykazujú silné znaky voňavého toaletného papiera.

Veci, stavy a situácie sa neriešia pre občana a jeho kvalitu, úroveň života, nerieši sa v prospech Slovenskej republiky, ale pre úzku skupinu donorov, sponzorov a "našich ľudí".

Petícia za

• okamžité, bezodkladné odstúpenie 3. vlády Roberta Fica (koalícia strán SMER-SD, SNS, Most-Híd)

a zároveň

• okamžité, bezodkladné ukončenie výkonu mandátu všetkých poslancov Národnej rady SR z týchto koaličných strán a členov poslaneckých klubov z pléna Národnej rady Slovenskej republiky

(pozn. súhrnne tvoria výrazne nad 76 poslancov)

Petícia sa vyhlasuje v súlade so zákonom č. 85/1990 Zb. o petičnom práve. Táto petícia skončí len a výhradne vtedy, keď naplní svoj program a účel.

Ďakujeme každému za váš čas venovaný tejto petícii. Každý jeden váš hlas je dôležitý.

(pozn. :  petície v elektronickej (vrát. anonymnej) i papierovej forme majú od septembra 2015 rovnakú právnu silu.)

Občianske združenie    Kontaktujte autora petície

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená na našej stránke. Všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári, však uvidí autor petície.

Dostanete e-mail s odkazom na potvrdenie vášho podpisu. Skontrolujte si doručené správy (aj priečinok so spamom).