Sfunkčnime si referendum, vládnime si sami a získajme konečne slobodu!

Kontaktujte autora petície

Sabotáž referenda zo strany Trnavskej radnice

2023-12-28 09:31:42

V krajskom meste Trnava sa bude konať v najbližších dňoch referendum. Nič by na tom nebolo keby nám rezidentom Trnavy z radnice neprišli pozvánky z ktorých vôbec nie je zrejmé o aké referendum ide a čo bude jeho predmetom. Predstavte si že by v nejakom švajčiarskom kantóne alebo meste rozposlali ľuďom pozvánky na referendum bez toho aby uviedli o čom sa bude hlasovať. Na Slovensku a konkrétne v meste Trnava je to možné. Za tento prešľap by mal súčasný primátor p. Bročka okamžite rezignovať na svoj post a odstúpiť. Je to sabotáž referenda zo strany radnice.

V skratke o čo ide. Súčasný primátor p. Bročka chce aby sa za všetko platilo, za parkovacie miesta a vôbec za parkovanie v Trnave. V referende možno vyjadriť svoj názor a odmietnuť to. Viac v našej skupine:

Hlavný problém vidíme v tom že v pozvánkach na referendum z radnice nebola uvedená referendová otázka. Ani náznak o tom o čom referendum bude. Tímto spôsobom radnica a súčasné vedenie mesta referendum sabotuje.

Geopolitika:

Domáca politika:

Trnavská samospráva:

Meníme komunikačnú platformu

2023-10-15 09:21:21

Odchádzame z Facebooku a budeme na Telegrame:

Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o pozadí tejto petície a o našich plánoch do budúcna, navštívte náš kanál a diskusnú skupinu na Telegrame.

Marek Poleč,
Slovenská priama demokracia

Telegramový kanál

Diskusná skupina

Marek Poleč

Rastislav Schlosár: Žiadame zrušiť kvórum na referendum a tým ho konečne sfunkčniť!

2023-04-14 11:07:09

Technický oznam

2023-03-02 10:41:40

Dnes sme implementovali zvlášť pole na zadávanie kompletnej adresy signatára vrátane ulice a popisného čísla.

Neváhajte petíciu podpisovať a zdieľať ju.

Všetky Vaše podpisy budú platné.

Ďakujem za spoluprácu

SPD - Slovenská priama demokracia

Dôležitý oznam a zamyslenie

2023-02-07 10:18:31

Toto je veľmi dôležitá petícia a preto sa k nej aj tak postavme. Touto petíciou nikoho neodvolávame ani nehaníme, ale bojujeme ňou za svoje práva. Petíciu možno podpisovať neobmedzene dlhý čas.

To by však nemalo znamenať, že ju budeme podpisovať niekoľko dlhých rokov. Potrebujeme 500 podpisov denne na to, aby sme za dva roky získali min. 350 000 podpisov. Orgány sa totiž petíciami zaoberajú iba vtedy, keď sa dosiahne zákonom stanovený počet podpisov. Toto sa týka každej petície túto nevynímajúc.

Táto petícia to chce zmeniť.

Prečo musíme mať na Slovesnku pod každou petíciou 350 000 podpisov? V takom Švajčiarsku s takmer 9 miliónmi obyvateľmi na to stačí 100 000 podpisov. Pýtame sa, prečo by to tak nemohlo byť aj na Slovensku? Takýmto spôsobom sa k priamej demokracii nikdy nedopracujeme.

Pričinme sa preto o to, aby bola táto petícia úspešná. Možno si to neuvedomujeme, ale táto petícia je doteraz najdôležitejšou zo všetkých petícií, ktoré sa kedy na tomto portály objavili.

PS: a ešte jedna vec. Tento graf, ktorý poskytla OECD vypovedá o tom, aká je dôvera ľudí v jednotlivé vlády v tých ktorých krajinách. Slovensko sa umiestnilo na úplnom chvoste a konci. Švajčiarsko na prvom mieste. To hovorí myslím za všetko. Aj preto a hlavne preto potrebujeme na Slovensku viac priamej demokracie.

Pridajte sa aj do našej skupiny

SPD - Slovenská priama demokracia

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.