Petícia za dostavbu Základnej a materskej školy Javorová alej ChG

Kontaktujte autora petície

Cieľ petície naplnený - aktuálne výzvy pre ZŠ a MŠ Javorová alej

2018-11-05 10:39:12

Vážení rodičia a podporovatelia školy a škôlky na Čiernej Vode – Javorová alej,

síce o rok neskôr, ale predsa, sa v tomto školskom roku 2018-19 podarilo sprevádzkovať aj škôlku v lokalite Javorová alej. Boli umiestnení všetci škôlkári v obci. Potešiteľné je – a pre mňa osobne dôkazom správneho konania, že sa otvorilo 6 prváckych tried, z toho 4 na Čiernej Vode. Týmto bol cieľ petície naplnený.

Dôležité je, že:

= bola sprevádzkovaná aj školská jedáleň na Javorovej aleji. Je nutné ju ešťe dovybaviť, aby bola porovnateľná s jedálňou v starej časti, aktuálne sa hľadá riešenie. 

= v areláli školy boli vysadené stromy, ktoré budú budovu z časti tieniť a zmiernia letné horúčavy

= deti môžu chodiť do školy na bicykloch a kolobežkách - dobudúcna je tu určite priestor na zvýšenie bezpečnosti detí na cestách ako aj v popoludňajších hodinách, kedy budú samé doma.

= aktívni rodičia sa pokúsili aj o otvorenie ZUŠ na škole, avšak s kapacitných a admin. dôvodov to v tomto školskom roku nepôjde. Ovorili sa však aspoň triedy ZUŠ v Monare.

= škola a škôlka má novú riaditeľku, ktorá má energiu a ambície posunúť ich kvalitatívne aj ľudsky dopredu

= vzniklo nové samostatné občianske združenie OZ Javorová alej, ktoré bude slúžiť výlučne na financovanie aktivít a projektov pre školu a škôlku na Javorovej aleji a pre škôlku v Monarskej aleji. Cieľom je, transparentnejšie a cielenejšie nakladanie s fin. prostriedkami z rodičovských poplatkov a z 2%daní, podávanie a realizácia projektov, získavanie sponzorských príspevkov. Týmto vás pozývam stať sa jeho aktívnymi členmi. 

= Medzi aktuálne aktivity a projekty OZ patrí: nákup tuli vakov a vytvorenie relaxačnej zóny s knižnicou pre deti na škole, čaká nás podanie projektu cez TESCO na triedenie odpadu v triedach, viacerí rodičia nám už dali tipy aj na občianske projekty, ktoré podporujú ich firmy. Chceli by sme  (po dohode so zriaďovateľom) riešiť aj chladenie budovy v lete – formou externých žalúziií resp. slnolamov. Otázkou je aj zavlažovanie vysadených stromov – žiadúca by bola studňa. Provizórna telocvičňa potrebuje športové vybavenie aj ochranu sieťami a pod. Chýbajú odborné učebne. Je toho nazoaj dosť, čo môžeme vylepšovať.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idú voľby a na téme školy a škôlky "sa priživujú" vo svojich volebných programoch aj tí, ktorí sa na nás rodičov a deti na zastupiteľstvách pozerali od stola, výstavbu školy sa snažili rôznymi spôsobmi zablokovať, nepodporili ju úverom a vírili negatívne emócie. Sú to tí istí ľudia, čo kandidujú opäť. Nikto z týchto ľudí nemá v pláne rozšírenie školy na Čiernej Vode, čo nutne potrebujeme. Prosím, nezabudnite na to, keď sa budete rozhodovať.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Veľa z vás zaujíma, ako to bude s druhým stupňom na Čiernej Vode, keďže škola má v súčasnosti  kapacity plné: pre vytvorenie plnohodnotnej školy s druhým stupňom, je nevyhnutné na ČV zabezpečiť výstavbu ďalších 12 – 16 tried pre školský rok 2019/2020. Touto investičnou výstavbou by bolo pokryté obdobie do roku 2021. Odhadovaný investičný náklad je cca 800 tis. Eur.

Výstavbou elokovaného pracoviska ZŠ Javorová alej vznikla zriaďovateľovi povinnosť do 3 rokov od kolaudácie objektu zabezpečiť plnohodnotnú telocvičňu. Z  toho opäť vyplýva, investičná výstavba pre rok 2019/2020 v hodnote cca 600 tis.€ 

Podobný problém s telocvičňou má aj časť CHG. Tu nie je definované časové obmedzenie ale je nevyhnutné dobudovať telocvičňu a nastaviť štandardizované podmienky pre kompletný vyučovací proces. Odhadovaný náklad cca 500 tis.€. Celková suma investícií je cca 1,9mil. €. Zdroje financovania by mali pozostávať: Štátne dotácie (150 až 400 tis.€) -       Prebytky z obecného rozpočtu (300 – 400 tis.€ ročne) -       Úver -       Iné (sponzorské, eurofondové výzvy....)

 

Chcem vás touto cestou vyzvať, aby ste boli aktívni – pripomienkovali, žiadali, pomáhali – ale zároveň aj trpezliví, nie všetko sa dá urobiť naraz. Určite sa ozývajte, či už cez rodičovské aktívy, cez obec alebo priamo cez OZ Javorová alej.

Prajem nám všetkým, aby sa Čierna Voda a jej komunita naďalej rozvíjali a naše rodiny mohli viesť kvalitný a plnohodnotný život.  

 

Zuzana Michnicová

Petičný výbor    


Zuzana Michnicová

BRIGADA ZS MS JAVOROVA ALEJ Sobota 19.8.2017 od 8:00

2017-08-17 08:54:24

 

Zdravim vsetkych,

ktori si najdu cas a pridu pomoct s brigadou okolo arealu a s prestahovanim skolky z Monaru do priestorov skoly. Viac info tu:
http://www.chorvatskygrob.sk/pozvanka-na-brigadu-u…/…/.html…

 

Plus priamo vyzva od p.Kabatovej-zastupkyne pre MS:
-----------------------------------------------------
Dobrý deň vážení rodičia.

Dňa 19.8.2017 od 8, 30 hod. (sobota) organizuje obec brigádu so zameraním na úpravu vonkajšieho okolia ZŠ na Javorovej aleji. Nakoľko budeme mať v uvedenej škole tri triedy materskej školy, prosím vás o pomoc pri zorganizovaní brigády vo vyššie uvedenom termíne a čase (materská škola, sobota dopoludnia).

Zameranie brigády MŠ:
- presťahovanie zariadenia do jednotlivých tried a spálne materskej školy v ZŠ (zariadenie sa nachádza už v budove školy),
- prenesenie hračiek, učebných pomôcok, bielizne z MŠ Rubínová do MŠ na Javorovej aleji (vlastným autom).

ORGANIZÁCIA:

=Od 8, 00 hod. bude čakať pani Kabátová v MŠ na Rubínovej (MONAR) rodičov s autami – budú prevážať materiál. Po odvezení materiálu pôjde pani Kabátová na Javorovú alej.

=Od 8, 00 hod. bude čakať rodičov p. Klagová s ďalšími učiteľkami na Javorovej aleji – budú prenášať nábytok. Ak by sa zišlo viac mamičiek – tie môžu umývať skrinky a iné.  


Kto by z rodičov mohol prísť, prosím o spätnú väzbu na mail kabatova@skolachorvatskygrob.sk

 
-------------------------------------------------------------------------------
Pekny den este, Zuzana Michnicova

 


Zuzana Michnicová

Den otvorenych dveri 19.6.2017 o 18:00

2017-06-18 10:02:04

Dobry den,

uz zajtra 19.6. od 18:00 bude v poradi druhy

Den otvorenych dveri na novej skole - Javorova Alej.

Prisim pridte sa pozriet a pytajte sa na veci, ktore Vas zaujimaju.

Oficialny link tu: http://www.chorvatskygrob.sk/den-otvorenych-dveri-na-novej-skole-19-6-o-18-00-oznam/mid/242643/.html#m_242643

Za peticny vybor, Zuzana Michnicova


Zuzana Michnicová

Natáčanie príspevku do TV Markíza vo štvrtok 1.6.2017 o 15:30

2017-05-30 09:39:37

Vážení petičiari za novú školu a škôlku na Javorovej Aleji, 

podarilo sa nám zorganizovať stretnutie s redaktorkou TV Markíza p. Andreou Paulíniovou k aktuálnemu stavu výstavby školy a škôlky. Príspevok bude odvysielaný v spravodajskej relácii Reflex. 

Príďte prosím vo štvrtok 1.6.2017 o 15:30 na ihrisko Lúčny koník svojou účasťou vyjadriť podporu dostavbe školy a škôlky k novému školskému roku 2017-18.

Kto bude chcieť, bude mať možnosť vyjadriť svoj názor aj osobne.  

Je reálna šanca dostavať školu a dať vedieť tým, ktorí blokujú úver, aby sa konfrontovali s realitou. 

Pre úplnosť  uvádzam, že:

  • možnosť vyjadriť sa dostali všetky strany - rodičia, obec, poslanci aj realizátori stavby. 
  • že do prvého ročníka ZŠ sa hlási 85 prvákov a do MŠ 123 nových škôlkárov. Okrem toho 80 aktuálnych škôlkárov z Monaru nemá od septembra priestor. 

Verím, že prídete. 

Zuzana Michnicová, predseda petičného výboru


Zuzana Michnicová

Model financovania ZS a MS, Europrojekt na MS zajtra na zastupitelstve 25_4_2017

2017-04-24 11:55:27

Rodicia, susedia, podporovatelia novej skoly a skolky,  

pridte, prosim na zajtrajsie zastupitelstvo 25.4.2017 podporit potrebne kroky k dostavbe. 

Nova skola a skolka stale MOZE ZACAT FUNGOVAT v SEPTEMBRI 2017, co je hlavnym cielom nasho peticneho vyboru.

K tomu je potrebna podpora na vsetkych stranach (obec, poslanci aj rodicia).  

Hlavne temy tykajuce sa skoly a skolky zajtra budu:  

podany europrojekt na skolku cca 712 tis. Eur – poslanci musia schvalit povinnu prilohu spolufinancovania obce k projektu cca 36 tis. Eur

= spolufinancovanie dostavby ZS &MS uverom – bude prezentovany model financovania ako to obec vie co najefektivnejsie a najrychlejsie dostavat a opat – poslanci musia odsuhlasit a schvalit vysku uveru.

Poslanci maju vsetky potrebne podklady ku vsetkym bodom!!! Pracuje na tom aktivne aj p. Lubos Florek, clen nasho peticneho vyboru.    

Prosim pridte priamo zajtra aj po rodicovskom (ZS Chorvatsky Grob), resp. sa doma prestriedajte – zastupitelstvo zacina az o 18:00 v Bizmayeri na Ciernej Vode. http://www.chorvatskygrob.sk/pozvanka-na-zasadnutie-obecneho-zastupitelstva-25-4-2017-utorok-o-18-00-oznam/mid/242643/.html#m_242643

 

NAJNOVSIE FOTO SKOLY A SKOLKY JAVOROVA ALEJ najdete tu:http://www.chorvatskygrob.sk/vystavba-skoly-a-skolky/aktualny-stav-vystavby.html

Dakujeme vopred za ucast, otazky a pripomienky.  

Zuzana Michnicova a peticny vybor za dostavbu ZS a MS Javorova alej.


Zuzana Michnicová

Model financovania skoly a skolky JA na zajtrajsom zastupitelstve 11_4_2017

2017-04-10 20:32:43

Vazeni obcania a podporovatelia projektu,

chcem Vas poprosit o co najvyssiu ucast na zajtrajsom zastupitelstve 11.4. 2017 od 17:30, v Dennom centre na Ceresnovej, Cierna Voda - CHG. Zastupitelstvo bude podla informacii z dnesneho dna uznasaniaschopne. 

http://www.chorvatskygrob.sk/pozvanka-na-zasadnutie-obecneho-zastupitelstva-dna-11-4-2017-oznam/mid/242643/.html#m_242643

Po dni otvorenych dveri a vyjasneni spornych otazok k vystavbe, zajtra chceme, aby bol obcanom prezentovany model financovania vystavby skoly a skolky, ktory vychadza aj z 3-hodinoveho pracovneho stretnutia s poslancami este v marci 2017.

Nasim hlavnym cielom ako peticneho vyboru je otvorena komunikacia a neustale riesenie problemov, ktore sa v procese vystavby vyskytnu. 

Verim, ze najma vasou aktivnou ucastou a neutichajucim zaujmom budeme zas o nieco blizsie k otvoreniu skolskeho roka v novych priestoroch v septembri 2017.

Zuzana Michnicova za peticny vybor 

Petícia za dostavbu Základnej a materskej školy Javorová alej ChG

 

 


Zuzana Michnicová

DEN OTVORENYCH DVERI NA STAVBE NOVEJ SKOLY a SKOLKY JAVOROVA ALEJ

2017-03-29 10:54:54

Vazeni obcania, rodicia a podporovatelia novej skoly a skolky na Javorovej Aleji,

za peticny vybor Vam s radostou oznamujeme, ze DEN OTVORENYCH DVERI NA STAVBE SKOLY A SKOLKY NA JAVOROVEJ ALEJI bude aj pre obcanov v pondelok, dna 3. 4. o 17:00.

Prosim pridte vsetci, ktori sa chcete na vlastne oci presvedcit o stave a kvalite vystavby. Okrem starostu tam budu odbornici z fachu, ktori do toho dali vsetko svoje usilie a cas - stavbyveduci za Neuschwendtner, stavebny dozor za obec, p. Harmann za Starland a ini. Zabezpecene je aj sedenie a ozvucenie priestoru.

Pridte prosim dna 3.4.2017 o 17:00 a pytajte sa!!!

Pekny den,

Zuzana Michnicova


Zuzana Michnicová

APEL NA ZAJTRAJŠIU ÚČASŤ NA ZASTUPITEĽSTVE 21_3_2017

2017-03-20 14:31:58

APEL NA ÚČASŤ NA ZASTUPITEĽSTVE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobrý deň všetkým, 

aj touto cestou dávam opäť do pozornosti zajtrajšie zastupiteľstvo.  

http://www.chorvatskygrob.sk/pozvanka-na-obecne-zastupitelstvo-dna-21-3-2017-o-17-30-v-bizmayeri-oznam/mid/242643/.html#m_242643

Nevzdávajme to. Cieľ je jasný a jediný -  Škola a škôlka na Javorovej Aleji schopná užívania k 4.9.2017 

Čím viac nás príde, tým je väčšia šanca, že problém školy a škôlky bude riešený.

Je potrebné sa pýtať, vyžadovať konkrétne odpovede a konkrétne riešenia, lebo čas beží a všetci sme nervózni a zneistení, čo s deťmi ďalej.

Vopred ďakujem za záujem a účasť . 

 

Zuzana Michnicová - Petičný výbor 

Petícia za dostavbu Základnej a materskej školy Javorová alej ChG

 

 

 

 


Zuzana Michnicová

Zucastnite sa obecneho zastupitelstva dna 28_2_ na podporu schvalenia uveru

2017-02-26 13:30:57

Vazeni obcania, rodicia, podporovatelia projektu novej ZS a MS na Ciernej Vode- Chorvatsky Grob. 

prosime Vas o ucast na obecnom zastupitelstve, dna  28.02.2017 /utorok/ od 17,30 hod v priestoroch Bizmayer (oproti hotelu Agátka/Kamila) na Ciernej Vode. 

Najdite si, prosim, cas a pridte osobne podporit prijatie uveru a pozriet sa na to, ako poslanci budu hlasovat.

http://www.chorvatskygrob.sk/pozvanka-na-zasadnutie-obecneho-zastupitelstva-28-02-2017-o-17-30-oznam-0/mid/242643/.html#m_242643

Ukazuje sa, ze osobnu ucast pri rozhodovani o obcianskych veciach nic nenahradi. Veci sa vzdy pohli dopredu, ked na obecnych zastupitelstvach v CHG bola vysoka ucast obcanov a prejavili svoju volu. 

Chceme tam odprezentovat poslancom a starostovi aj vysledky peticie.

Vopred dakujeme za Vasu ucast a verime, ze sa posunieme dalej a stihneme termin noveho skolskeho roka v novych priestoroch. 

Peticny vybor za dostavbu Základnej a materskej školy Javorová alej ChG

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

= predseda  a osoba určená na zastupovanie v styku s orgánom verejnej správy a na doručovanie petičných hárkov poštou: Zuzana Michnicová, Na pasienku 51, 900 25 Chorvátsky Grob

= Soňa Poláková, Púpavová 10, 900 25 Chorvátsky Grob

= Ľuboš Florek, Na pasienku 124, 900 25 Chorvátsky Grob

= Jana Holub Slúková, Na pasienku 1, 900 25 Chorvátsky Grob

 

 

 


Zuzana Michnicová



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.