Petícia za riešenie situácie na moste VSS a Slaneckej ceste.

Kontaktujte autora petície

Máme vyjadrenia k petícii!

2016-07-24 19:54:51

Možno ste už postrehli informácie ohľadne ďalšieho vývoja petície zaoberajúcej sa bezpečnosťou mostu VSS, ale radi to zhrnieme aj na tomto mieste.

Ako sme posledne informovali, petícia bola odoslaná na Ministerstvo dopravy, Národnú diaľničnú spoločnosť, Prezídium policajného zboru SR a Mestu Košice. Tento týždeň nám bola doručená odpoveď z Ministerstva dopravy aj od Polície. Dozvedeli sme sa, že vďaka tejto petícii sa dňa 7.7.2016 konalo v Košiciach pracovné stretnutie na túto tému. Trvalo zhruba štyri hodiny a okrem zástupcov všetkých úradov boli prítomní aj príslušníci Policajného zboru SR z Bratislavy, ktorí majú na starosti diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku.

Znie to celkom vážne a sme veľmi radi, že aj vďaka vám sme dosiahli už len túto udalosť, teda že sa vôbec uskutočnilo podobné stretnutie. Výsledkom celého stretnutia je teda to, že sa naozaj ide prikročiť k istým opatreniam na moste a to dokonca v zmysle návrhov obsiahnutých v petícii. Naše návrhy boli dôsledne premyslené na základe dlhodobej situácie a možnostiach našich úradov. Možno aj preto padli na úrodnú pôdu.

V úseku sa má znížiť maximálna povolená rýchlosť. Má sa zakázať jazda nákladných vozidiel nad 12 ton v ľavom jazdnom pruhu a pripravuje sa projekt, kde by mali byť zahrnuté aj vodiace reflexné koľajnice, respektíve prahy. Ďalšie body petície ako štúdia o možnostiach rozšírenia mostu VSS do budúcnosti,  lepšieho nastavenia križovatky pod mostom VSS a rozšírenie Slaneckej cesty sú nateraz neaktuálne. Jednak celá križovatka pod mostom sa ide rekonštruovať a až potom bude možné lepšie nastaviť svetelnú signalizáciu, rozšírenie mosta VSS je finančne náročná záležitosť a na rozšírení Slaneckej cesty sa síce pracuje, ale aktuálny status projektu je len pri príprave projektovej dokumentácie a vysporiadavaní pozemkov. Čiže vyzerá to tak, že do roka sa stav na Slaneckej ceste meniť nebude.

Máme aj vyjadrenie od polície, že celý úsek mostu VSS už teraz intenzívnejšie monitorujú a bude to tak aj naďalej, aby v prípade kolíznych situácii vedeli čím skôr situácii pomôcť. Mimochodom výstavba vonkajšieho juhovýchodného obchvatu mesta sa opäť posunula aj preto má veľký význam to, do čoho sme sa pustili. Opatrenia by mali byť postupne aplikované v najbližších mesiacoch. Napríklad do 30. 9. 2016 bude NDS a.s. žiadať Ministerstvo dopravy o určenie použitia dopravného značenia na základe projektovej dokumentácie. Pevne veríme, že to tak naozaj bude.

 

Odkazy na medializované informácie:

http://www.kosicednes.sk/poziadavky-peticiarov-urady-i-policia-uznali/ 
https://www.tvkosice.sk/video/578e1b0c4526ca4e19d2c3fe 
https://www.facebook.com/televizia.nasa/?fref=ts 
https://youtu.be/B4POQV9BZ_k 
http://kosice.korzar.sme.sk/c/8223323/rezort-dopravy-napisal-recept-na-riesenie-kosickeho-mosta-vss.html 

 

 

 

 

Ak nechcete premeškať novinky v tejto veci, sledujte: www.facebook.com/kosicecity

 

Ďakujeme za pozornosť.

 

 

Organizátori:

Mgr. Roman Szilágyi – roman@romanszilagyi.sk

JUDr. Roman Frnčo - roman.frnco@gmail.com 


Mgr. Roman Szilágyi

Vyjadrenie po ukončení petície za riešenie situácie na moste VSS a Slaneckej ceste

2016-06-19 19:53:53

Vážené dámi, vážení páni.  

Sú to skoro už dva mesiace od kedy bola spustená petícia za riešenie situácie na moste VSS a Slaneckej ceste v Košiciach. 31.5.2016 sme ju uzavreli a to aj kvôli tomu, aby sme to vedeli čím skôr odoslať kompetentným úradom, aby situáciu urgentne riešili.

Chceme vám aj touto cestou všetkým poďakovať za to, že ste sa zapojili do tejto iniciatívy. Dohromady sa vyzbieralo 1174 podpisov. K petícii sme napísali sprievodný list a odoslali sme to spoločne na Ministerstvo dopravy, Národnú diaľničnú spoločnosť, Prezídium policajného zboru SR a Mestu Košice. Aktuálne čakáme na ich vyjadrenia.

Petícia si vyžiadala sľubnú medializáciu a informovali o nej Rádio Košice, Denník Košice:Dnes, Korzár, TV Naša, Košice24 a iné. Nižšie nájdete odkazy na medializované informácie. Samozrejme aj medializácia bola naším cieľom a do veľkej miery aj tá dokáže vytvoriť tlak pre riešenie situácie.

Už v priebehu petície sme postrehli informácie, že sa podarilo vyčísliť hodnotu pozemkov, ktoré sú potrebné pre rozšírenie Slaneckej cesty. Kedy na to budú peniaze, je však druhá vec.

Pevne veríme, že sa to aj vďaka vám pohne dopredu.

Na záver chceme dodať, že je potrebné sa pripraviť na rekonštrukciu križovatky pod mostom VSS v lete tohto roku, čo zrejme dopravnú situáciu počas stavebných prác sťaží.

Ak máte záujem sa pozrieť hlbšie na problematiku tejto iniciatívy, odporúčame vám prečítať si tento blog: http://www.blogovisko.sk/vyjadrenie-k-peticii-za-riesenie-situacie-na-moste-vss-a-slaneckej-ceste-v-kosiciach.html  

 

 

Medializované informácie:

http://www.kosicednes.sk/peticia-za-riesenie-dopravy-moste-vss/

https://www.tvkosice.sk/video/572085604526ca2591803ecc

http://kosice.korzar.sme.sk/c/8178641/peticia-kosicanov-vyrieste-most-vss-a-slanecku.html

http://kosice.dnes24.sk/kosicanom-dosla-trpezlivost-a-spisali-peticiu-usek-je-znamy-najma-zapchami-reakcia-policie-vnutri-foto-237463

https://youtu.be/asDmNd9XISc

http://www.nasa.sk/kratke-spravy/kratke-spravy-17-5-2016/

https://www.tvkosice.sk/video/57595a064526ca4952b6c8f4

 

Ak nechcete premeškať novinky v tejto veci, sledujte: www.facebook.com/kosicecity

 

Ešte raz ďakujeme.

 

Organizátori:

Mgr. Roman Szilágyiroman@romanszilagyi.sk

JUDr. Roman Frnčo - roman.frnco@gmail.com

 

 


Mgr. Roman Szilágyi



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.