Petícia na podporu bezplatneho cestovania vo vlakoch v SR

My, dolu podpísaní obyvatelia Slovenskej republiky, plne podporujeme a vítame opatrenie vlády Roberta Fica týkajúce sa zavedenia bezplatnej prepravy cestujúcich v SR vo vozňoch 2. triedy v regionálnych a v diaľkových vlakoch realizovaných na objednávku štátu.

My, podporovatelia tejto petície, podporujeme a vítame, že od 17. novembra 2014 budú mať deti do 6 rokov, deti od 6 do 15 rokov, žiaci a študenti denného štúdia do 26 rokov, poberatelia všetkých foriem dôchodkov do 62 rokov (starobného, predčasného, sirotského, vdovského, invalidného i sociálneho dôchodku) a starobní dôchodcovia nad 62 rokov zadarmo cestu vo všetkých vlakoch, ktorých prevádzku na území Slovenska dotuje štát.

Plne podporujeme a vítame, že za ušetrené peniaze štátu po dôslednej konsolidácii jeho financií, ako aj na základe ziskov štátu z DPH a z boja proti daňovým podvodom, bolo toto prosociálne opatrenie adresne prijaté vládou  SR, a môže ho pozitívne pocítiť viac ako 2 milióny obyvateľov Slovenska. Konečne aj naši seniori, deti a mladí ľudia v SR budú mať po dlhšom čase od štátu niečo zadarmo, konkétne bezplatné cestovanie vo vlakoch, ktoré ako prosociálne a solidárne opatrenie môže ešte aj napomôcť k cestovaniu týchto skupín za vzdelaním, za prácou, za zdravotnou starostlivosťou, za kultúrou, ale aj za turistikou a poznávaním krás Slovenska, pričom to budú môcť našim obyvateľom závidieť ešte aj obyvatelia iných krajín sveta.

My, podporovatelia tejto petície, si myslíme, že bezplatné cestovanie vlakom ako opatrenie vlády R. Fica je solidárne, je v súlade so sociálnou politikou vlády SR a aj s politikou Európskej únie podporujúcej tento druh dopravy ako ekologický a bezpečný, pričom dúfame, že to v konečnej miere povedie k modernizácii a k navýšeniu počtu vlakov, ako aj k zlepšeniu podmienok cestovania vo vlakoch na Slovensku.

Organizátorom e-petície je:

Mgr. Anton Martvoň, PhD.

poslanec NRSR za stranu SMER-SD

Bližšie informácie o bezplatnom cestovaní v SR nájdete na: http://www.slovakrail.sk/sk/preprava-osob/slovensko/produkty-a-zlavy/bezplatna-preprava-vo-vlakoch-zssk.html

Mgr. Anton Martvoň, PhD.    Kontaktujte autora petície