Nesúhlas s ekonomickými sankciami voči Ruskej federácii

Quoted post

Rusofil

#40 ako to vidí americký predstaviteľ

2014-04-27 15:20

...žiaden štát sveta nemôže zbaviť Ameriku dlhov, preto treba tak organizovať situáciu tak, aby každý štátsa akou-takou mierou zúčastnil riešenia finančných ťažkostí Ameriky...Takáto globálna kooperácia nielen zachráni mier na planéte, ale dá impulz ďalšiemu progresu.

Amerika potrebuje nové trhy porovnateľné s americkými. Jediným takým trhom je európsky. Je nevyhnutné nájsť spôsob, pomocou ktorého by bolo možné úplné otvorenie európskeho trhu pre Ameriku. Týmto projektom sa zaoberáme už mnoho rokov.
...je potrebné zjednotiť dve ekonomiky do jedinej...
...a tak je nevyhnutné vytvoriť takú situáciu v Európe, aby sa sami Európania zriekli energetickej spolupráce s Ruskom a ostatnými dodávateľmi energetických zdrojov a spojili by svoje ekonomické záujmy s dodávkami energie zo SŠA.

A čo s Ukrajinou? Či zostane na mape sveta jednotná, či rozpadnutá, to nemá absolútne žiadny význam pre riešenie daných problémov. Hlavná úloha udalostí na UA – rozdeliť Európu s Ruskom tak, aby sa Európania zriekli spolupráce s Ruskom a preorientovali svoju ekonomiku na úplnú spoluprácu so SŠA. Hlavný cieľ – pevnejšie priviazať ekonomiku Európy a SŠA a čo sa popritom bude diať na Ukrajine- to nikoho nezaujíma. Ukrajina je len prostriedok na vyriešenie všetkých problémov, nevťahujúc pritom svet do svetovej vojny. Aké tam bude zriadenie, spôsob vlády – to nie je dôležité. Iba národ Ukrajiny si určí, nakoľko tragický bude jeho osud v nastolení nového poriadku v Európe.

Ukrajina bola vybraná, lebo práve cez UA vedie zásobovanie energiou Európy z Ruska. Ak sa na UA vybuduje riadený chaos a zastavia sa dodávky energií, Európa zavyje od pohoršenia. Obviní Rusko z neústupčivosti a agresivity a bude nútená pretrhať ekonomické vzťahy a preorientovať sa na Ameriku. A potom sa s naším bridlicovým plynom ukážeme v úlohe dobrodincov Európy.

Európa, odmietnuc ruské dodávky, by si zachránila svoju povesť ochrancu európskych cenností ľudských práv a súčasne by pomohla Amerike riešiť problémy finančného zadĺženia.

Áno, odmietnutie ruských dodávok energií povedie k množstvu ekonomických a sociálnych problémov v Európe, ale kto povedal, že Európa nemusí platiť za roky blahobytu pod ochranou amerického jadrového dáždnika?

Nech sa udalosti na UA vyvíjajú ako chcú, no v konečnom dôsledku musia viesť k zlomu medzi Rusmi a Európanmi.

Pochopte jedno, aby sa pretrhli ekonomické väzby Európy s Ruskom, treba tak veľmi zastrašiť Európanov ruskou hrozbou, aby si to sami želali – treba od koreňov zmeniť európsku spoločenskú mienku o spolupráci s Ruskom. Je potrebné stále podčiarkovať agresivitu a nepredvídateľnosť Ruska, provokujúc ho na eskaláciu konfliktu na ukrajine. Médiá musia ustavične hovoriť o raste napätia na Ukrajine, o násilí a krutosti Rusov, aby Európa dospela k rozdeleniu.

Nech sa Európania boja možného ruského vtrhnutia – vytvoreného obrazu bezohľadného Rusa, pripraveného na hocijakú avantúru, počnúc poukázaním na provokačné oblety a končiac ukážkou ruských tankov na hraniciach Pobaltia a Ukrajiny, tomuto musí byť venovaná všetka aktivita našich masovokomunikačných prostriedkov. Predovšetkým od činnosti médií závisí teraz nálada európskeho obyvateľstva a nakoniec aj úspech ukrajinskej kampane pre SŠA.

Replies


Hosť

#41 Re: ako to vidí americký predstaviteľ

2014-04-27 15:28:19

#40: Rusofil - ako to vidí americký predstaviteľ

Prečo my máme riešiť problémy, ktoré si narobili v Amerike? Ich pažravosť a luxus nech si zaplatia zo svojho.