Výzva slobodných občanov Slovenska

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Výzva slobodných občanov Slovenska.


Hosť

#26

2013-09-23 07:41

kedy uz te podvody zkonca dalse su futbalove stadiony a nebo rusa nemocnicam ich zachranky a to bude pre nich likvidacne priklad Namestovo Bojnice kedy tomu bude konec uz tu bandu vyzente

Hosť

#27

2013-09-23 21:54

uz prichadza den zuctovania ....

Hosť

#28

2013-09-23 22:07

Stojí to za to verte kvôli našim deťom

Hosť

#29

2013-09-23 22:12

prosím slovaci,zobudme sa uz....

Hosť

#30

2013-09-23 23:28

Nesuhlasim s celym obsahom peticie.....chcem aby boli vsetci co su zodpovedny za tento stav riadne potrestany....a takisto ti co pridu po nich ak budu konat nezodpovedne

Hosť

#31

2013-09-24 02:22

Rozvrátiť krajinu,zničiť fungujúce odvetvia,rozkradnúť úspory,zobrať budúcnosť mladej generácii,pokojnú starobu seniorom,neriešiť stále sa zhoršujúcu nezamestnanosť,cigánsku otázku,stav súdnictva,prokuratúry,školstva,zdravotníctva,polície,prebujnelú administratívu a byrokraciu,počet poslancov,stav zadĺženosti a pokračujúce rozkrádanie ale hlavne klamstvá a odovzdanie moci do područia zločineckým finančným oligarchiám je velezradný počin zo strany všetkých politických strán a jej predstaviteľov a nesmie zostať bez potrestania a právneho vyvodenia všetkej zodpovednosti vrátane trestnoprávnej a úplnej náhrady škody a prepadnutia majetku získaného po roku 1989.

Hosť

#32

2013-09-24 05:31

Je to nádej na zmenu systemu u nás.Na Slovensku je masivná apatia , znechutenie, sklamanie občanov.Je tu aj strach prejaviť svoj názor.Žijeme v kontrolovanej spoločnosti nie slobodnej.Je to beh na dlhu trať.

Hosť

#33

2013-09-24 06:21

Nesuhlasim s tym, aby odisli - ci uz s nakradnutym majetkom, alebo bez neho. A co tak zodpovedat sa za svoju vlastizradu pred sudom ?! Znarodnit ich majetky tak, ako oni vedia vyvlastnovat!

Hosť

#34

2013-09-24 07:13

len nech sa zodpovedaju za zlodejstva žiaden odchod a pekne krásne nech nabehne do parlamentu polícia a všetkých ich zoberie na výsluch
SILKE
Hosť

#35 ZAVERECNA!

2013-09-24 07:18

SUHLASIM S PETICIOU - "VLADNI PREDSTAVITELIA=ZMIJE,HYENY A SPOL."ODSTUPTE,UZ JE DAVNO PO ZAVERECNEJ!!!


Hosť

#36

2013-09-24 07:43

Skutočne je neznesieľné pozerať ako likvidujú všetko čo sa vybudovalo za "totáča?" Je to výsmech stratili sa všetky ľudské hodnoty, ožobráčili národ, nielen hmotne ale aj duševne, zapredali svoju vlasť za judášsky groš. Dúfam, že ak dostaneme ešte jednu šancu, využijeme ju skutočne pre tento národ a jeho lepšiu budúcnosť a vykoreníme všetko to zlé, čo sme za posledných
dvadsať rokov prijali za svoje. Držím palce ak môžem pomôžem.

Hosť

#37 Nielen kvôli našim deťom. Ale hlavne kvôli nám.

2013-09-24 08:05


Hosť

#38

2013-09-24 08:18

..konecne nieco na plnu hubu...len tak dalej, az tie prehnite kurvy si to konecne uvedomia..

Hosť

#39

2013-09-24 08:24

Už by bolo na čase začať žiť tak ako sa má ...

Hosť

#40

2013-09-24 08:32

Ale nesúhlasím s tým, aby si zlodej vzal to, čo ukradol. Vrátiť ... a do basy ! Ale do americkej, nebudeme ho predsa živiť zadarmo :) Alebo zmeníme zákon: väzeň má nárok iba na takú stravu a komfort, na aký si zarobí !
Fest nasratý občan !!!

#41 Re:

2013-09-24 08:34

#38: -

... až si to uvedomia, zdupkajú do Švajčiarska, na Belize, na Bahamy ... ako je to u nich zvykom :( Treba ich polapať a do basy ! Ku vrahom, nech si užijú !

Fest nasratý občan !!!

#42 Re:

2013-09-24 08:37

#26: -

Nie vyžeňte !!! Komu to hovoríš ? Vyžeňme !!!


Hosť

#43 1 vyhrada

2013-09-24 08:38

Podpisujem peticiu s vyhradou, ze je potrebne, aby zlocinci niesli plnu zodpovednost za skutky, podla trestneho poriadku, ktory sami navrhli proti ludom. Je samopochopitelne, ze majetky si preniesli mimo stat, ale to nevadi. Sami ho radi donesu spat, len aby si znizili vysku trestu.
škorpion

#44 Re:

2013-09-24 09:05

Jozef Varga

#45

2013-09-24 09:05

Dnes som zaslal úradu vlády, NR SR, prezidentový SR a občanom SR žijúcim doma aj v zahraniči tento hromadný email, takže máme spoločné politické ciele a záujem zmeniť spoločenský politický sytém v našej krajine:



From: Jozef Varga [mailto:wargas@extel.sk]
Sent: Tuesday, September 24, 2013 10:40 AM
To: 'urad@vlada.gov.sk'; 'informacie@prezident.sk'
Cc: ...................................................................
Subject: Spoločenský politický a ekonomický systém Slovenska...

Dobrý deň na úrade vlády SR a v prezidentskej kancelárii SR.

Chcem požiadať vládu, NR SR, prezidenta SR o právo nás nespokojných občanov na právo tvorby občianskeho volebného zákona a zmenu spoločenského politického systému v SR.

http://www.youtube.com/watch?v=PmDJT9htBzU#t=24
Vieme, že posledných 15 rokov chodí k voľbám 60 percent oprávnených voličov.

• Problém v SR vidím v tom, že len 25 percentám voličov a ich rodinám, vyhovuje súčasný spoločenský politický systém z dôvodu, že sa im žije veľmi dobre, lepšie než za socializmu, ale pre 75 percent občanov Slovenska je tento ekonomický spoločenský model nevýhodný no napriek tomu sa politickým stranám a mienkotvorným médiám neustále darí zmanipulovať ďalších 35 percent oprávnených voličov čo prídu pravidelne každé štyri roky k voľbám voliť menšia zlo a tak dať legitimitu spoločenskému politickému systému v našej krajine aj napriek tomu, že sú nespokojní so súčasným stavom ich mzdy a práv. Ďalších 40 percent oprávnených voličov už úplne ignoruje slobodné voľby a nechodí k slobodným voľbám.
• Zmeniť to môžeme len vtedy, keď sa volieb nezúčastní 75 percent voličov, ktorí prídu do ulíc kultivovaným spôsobom požadovať zmenu spoločenského politického systému s jedinou požiadavkou, práva nás väčšiny na tvorbu občianskeho volebného zákona, ktorým by sme si vylúčili politické strany zo slobodných volieb navždy a volili si len jedincov, ktorých by bolo možné kontrolovať, odvolať alebo odmietnuť nežiaduce zákony či medzinárodne zmluvy.
Ak to nedokážeme, tak budeme v budúcnosti na Slovensku trpieť ešte viac a 25 percent občanov Slovenska sa nám neustále bude posmievať rôzne, aj na internetoch na weboch.

Väčšina z nás si totiž dobre uvedomuje realitu a vie, že vládnucim politikom sme ukradnutí až na jeden deň, deň volieb. Prakticky celé štyri roky sa nás snažia presvedčiť, že práve tá ich strana nám zabezpečí ružovú budúcnosť.
Samozrejme, nikto im neverí, aj keď sa niekedy vynorí nejaký nový politický subjekt, ktorý, ako sa zdá, by mohol byť aspoň trochu iný a lepší ako tie pred ním, no prirodzene, nakoniec sa ukáže, že je úplne rovnaký. A to je bežná realita zastupiteľskej demokracie.
Priama demokracia môže byť vytvorená zmenou volebného systému a celkového fungovania spoločnosti. Slovensko môže fungovať ako federácia ôsmych krajov so spoločnou centrálnou vládou, zákony však prijímajú jednotlivé krajské snemy, tie však nesmú byť v rozpore s centrálnou ústavou.

Jednotlivé zložky samosprávy môžu fungovať na obecnej úrovni. Obec je rozdelená na okrsky, z každého sa zvolí jeden zástupca do obecného zastupiteľstva, ten sa bude priamo zodpovedať svojim voličom trebárs na každomesačnom stretnutí, na ktorých môže byť kedykoľvek väčšinou voličských hlasov odvolaný a následne sa v bezprostredných voľbách zvolí iný zástupca

Ďalšou zložkou je krajská samospráva. Každý okres bude mať piatich zástupcov v krajskom parlamente. Zástupcovia nemajú žiadnu imunitu, sú kedykoľvek odvolateľní, na každomesačnom stretnutí so svojimi voličmi musia v prípade potreby obhájiť svoje rozhodnutia, na nich môže byť kedykoľvek väčšinou hlasov odvolaní a následne sa v bezprostredných voľbách zvolí iný zástupca.

Každý zástupca na ktorejkoľvek úrovni bude povinný svoje rozhodnutia v prípade požiadavky svojich voličov obhájiť, ak sa mu to nepodarí, bude mu hroziť odvolanie. Takto si každý poslanec uvedomí svoju zodpovednosť pred svojimi voličmi.

Pokiaľ ide o vládu, jej členovia by sa vyberali na základe rozsiahlych odborných pohovorov, ktoré by vykonávala komisia zložená z najlepších odborníkov, napríklad profesorov, univerzitných učiteľov alebo vedeckých pracovníkov. Zodpovedali by sa však samotným občanom, ktorí by v prípade nesúhlasu s ich rozhodnutiami mohli na základe zozbierania určitého množstva podpisov iniciovať ich odvolanie.
S pozdravom Jozef Varga


Hosť

#46

2013-09-24 09:05

plne súhlasím
Viktor

#47 Prídu noví

2013-09-24 09:14

Neverím tomu, že keď títo odídu neprídu noví. To by sa musela zmeniť ľudská prirodzenoť - lenivosť, chamtivosť, hrabivosť, závisť, egoizmus, rodinkárstvo, atď; v tom je problém, v morálke, etike, slušnosti, ohľaduplnosti - inak znovu vyrastie nové zlo, nové mafie, zlodeji.
LogON

#48 Šanca?

2013-09-24 10:56

Zhliadnúc zábery komerčnej televízie z vysielania TN v priamomprenose z námestí, kde jasajúcej a vyradostenej mase občanov užchýba len transparent "K svetlým zajtrajškom vpred!", hoci príhodnejší by bol asi "Sme tady rádi, je nám tady dobrě,chceme tady ...", som na pochybách!Média "na podnose" a ako by povedal politruk: "Test "nálad obyvateľstva",všetko O.K., šroubujeme ďalej!"Kde je tá nespokojná revolučne naladená masa? Kde sú tí revoluční organizátori? Bola nedeľa, výhovorky bokom, asi sú za PC a "organizujú".Ešte treba niečo k tomu dodať?

Hosť

#49

2013-09-24 12:28

. . . tesim sa na dalsiu spolupracu :)

Hosť

#50 Re: Prídu noví

2013-09-24 13:12

#47: Viktor - Prídu noví Je pochopiteľné, že prídu noví. Našou snahou by malo byť vytvoriť taký systém, aby tí noví nemohli robiť to, čo robí dnešná "elita". Sú na to mechanizmy, ktoré oni v žiadnom prípade nechcú - referendum, zmena volebného systému, odvolateľnosť poslanca a jeho právna zodpovednosť za konanie, zrušenie politických strán (alebo aspoň ich financovania štátom) a pod. Alebo to necháme tak, ako to vyhovuje im a nevyhovuje nám? Dajte iné riešenie! P.Bulla

 




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...